Nieuws+agenda

Welkom! Zie ook Nieuwsbrief nr 41, oktober 2017-4 (in Hulpbronnen, Te lezen) voor deze informatie in beknopte vorm

... Om te beginnen: een kort filmpje bij het ‘Charter for Compassion’, opgericht door Karen Armstrong, waarover hieronder meer... Integraal, inclusief, over herkennen van ons gemeenschappelijk menszijn (3 min):

 Op de Agenda en ter info:

1 Het nieuwe boek OPGROEIEN EN ONTWAKEN, de integrale benadering – boeddhistische, psychologische en maatschappelijke invalshoeken van Adeline is uit, als paperback en Ebook (zie kolom rechts)

2 Op zondag 26 november: open toegankelijke boekpresentatie Opgroeien en Ontwaken… in Alkmaar

3 Boekpresentaties: er zijn er al een paar geweest… Onder andere op de Meditatiedag za 30 september 2017, in het Tara Centrum – die zat vol, met wachtlijst! Komend voorjaar een herkansing.

4 MAPr is partner in ‘Charter for Compassion’

EN VERDER: artikel ‘Peace in the Arab world?’; boek The less dust the more trust...  nu ook in het Spaans te koop

 

 

 

 

 

 

 

 

TOELICHTING

* Ad 1 Het nieuwe boek Opgroeien en Ontwaken, de integrale benadering – boeddhistische, psychologische en maatschappelijke invalshoeken van Adeline van Waning is uit te krijgen als paperback en Ebook.

Zie de kolom rechts: kan besteld worden oa bij Rheia uitgeverij en op de Rheia website kan je een inkijkexemplaar van 25 pgs downloaden met inhoudsopgave, aanbevelingen, voorwoord en inleiding. Ook vind je hier de geleide meditaties als audio ingesproken (vrij toegankelijk). Meer informatie ook op deze MAPr site, bij Boeken en boek-presentaties, recensies, interviews.

 

* Ad 2 Op zondag 26 november: open toegankelijke boekpresentatie Opgroeien en Ontwaken… in Alkmaar, 16 u bij Boekhandel Feijn, Laat 47, 1811 EB Alkmaar, zie ook hier .

Het zal een duo-presentatie zijn: twee boeken vanuit het hart, met inspirerende visies en beoefeningen. Ze sluiten bij elkaar aan en zijn beide dit jaar uitgekomen. Naast Adeline, met haar boek, zal Anouk Brack De verborgen dimensie van leiderschap – evolutie van macht naar kracht presenteren. Het is uitgegeven bij Thema Uitgeverij, click hier voor het boek.

Met hapje-drankje. Meer informatie volgt!

 

* Ad 3 … En inmiddels hebben we een paar boekpresentaties achter de rug. Onder andere met de Meditatiedag za 30 september 2017, in het Tara Centrum: ‘Opgroeien en Ontwaken - meditaties voor psychische volwassenheid en spirituele realisatie’, met boek cadeau! – die zat vol, met wachtlijst. Komend voorjaar een herkansing. Zie de aankondigingen op deze website. 

 

 

 

 

 

 

 

* Ad 4 MAPr is partner in ‘Charter for Compassion’

Karen Armstrong, auteur en spreker is de initiatiefneemster. Het Charter (Handvest) verbindt zich met compassie als centrale boodschap in elke ethiek, seculier en spiritueel; als houding en inzet voor vrede, zie hier . We kunnen dit Charter individueel en als groep of organisatie ondertekenen. Zie de MAPr Charter-pagina . 

 

... EN VERDER:

= ‘Peace in the Arab World?’, een recent, relevant interview met Matthieu Ricard. Hij citeert de Dalai Lama, over partijen in religieuze conflicten: ‘Both sides kill each other and in the meantime, they pray to God. God must be very confused’. Hier te lezen . En:  

 = Boek The less dust the more trust...  van Adeline is nu ook in het Spaans te koop, als A mayor claridad, mayor confianza, participar en el Proyecto Shamatha - meditación y ciencia ! Zie hier  .

 ====================

Algemeen, ter info: de Open Meditatiedagen in Bergen en Eenigenburg nh worden meestal in de tweede helft van de maand in maart en september op een zaterdag aangeboden. Het is ook mogelijk een dag te organiseren voor bv jouw groep (minstens 6 mensen), met geleide meditaties, bij het boek 'Opgroeien en Ontwaken' en over het Shamatha Project. Neem contact op via Contact.

_____________________

Bij de MAPr Meditatiedagen beoefenen we met name concentratie-, kalmte-meditatie, gericht op verfijnen van aandacht, mentale en emotionele balans. Shamatha concentratie wordt gezien als onmisbaar complement bij het cultiveren van vipassana contemplatief inzicht en bevrijding. Meditatieleraar en wetenschapper B. Alan Wallace heeft vormen van shamatha, met betrekking tot lichaam, geest, bewustzijn en kwaliteiten van het hart, toegankelijk gemaakt voor beoefening in een universele context. De aandacht-meditaties, de Vier Kwaliteiten van het Hart, en Tonglen, zoals bij MAPr gepresenteerd in integraal perspectief, kunnen een basis van mindfulness en concentratie versterken die alle vormen van beoefening ondersteunt. In bredere zin: het zijn oefeningen waar iedereen die (het instrumentarium tot) innerlijke rust, heldere aandacht en een ruimer bewustzijn wil cultiveren, profijt van kan hebben.

HET NIEUWE BOEK IS TE KOOP

- Via Rheia Uitgeverij

- Paperback en eBook

- En via andere boekverkopers