Nieuws+agenda

Welkom! Zie ook Nieuwsbrief nr 42, november 2017-5 (in Hulpbronnen, Te lezen) voor deze informatie in beknopte vorm

Hier als ‘voorafje’: een audio-opname ‘Wat is je diepste motivatie’, zoals beschreven in het net uitgekomen boek Opgroeien en Ontwaken, met de stem van Adeline van Waning (4 min)

Op de Agenda en ter info:

1 Op zondag 26 november: open toegankelijke duo-boekpresentatie van oa OPGROEIEN EN ONTWAKEN, de integrale benadering – boeddhistische, psychologische en maatschappelijke invalshoeken van Adeline in Alkmaar: info, opgave

2 Alle geleide meditaties boek ’Opgroeien en Ontwaken’ zijn op audio te beluisteren

3 Datum volgende Meditatiedag Tara Centrum za 24 maart 2018

4 Wat is vergankelijkheid? Filmpje met Irène Kaigetsu Bakker (5 min)

 

EN VERDER: artikel over niet-weten en verlichting als opluchting; boek The less dust the more trust...  nu ook in het Spaans

 

 

 

 

 

 

 

 

TOELICHTING

* Ad 1 Op zondag 26 november: open toegankelijke duo-boekpresentatie in Alkmaar, 16u, Boekhandel Feijn, Laat 47, 1811 EB Alkmaar

Twee boeken vanuit het hart! Ze sluiten bij elkaar aan en zijn beide dit jaar uitgekomen

- Adeline van Waning: Opgroeien en Ontwaken, de integrale benadering – boeddhistische, psychologische en maatschappelijke invalshoeken

In dit boek maakt Adeline voelbaar hoe Opgroeien naar psychische volwassenheid (westerse inzichten) en Ontwaken in spirituele realisatie (oosterse wijsheidstradities) elkaar kunnen aanvullen, verdiepen en versterken. De integrale benadering helpt om de veelheid aan waardevolle kennis uit verschillende culturen en tijden toegankelijk te maken. Met beoefeningen die ook tot ‘persoonlijk leiderschap’ inspireren. Prijs 29,95 E (eBook 14,95 E). Zie hier .

Adeline zal een ‘Eerste Exemplaar’ aanbieden aan Maria Luyckx, geestelijk verzorger Noordwest Ziekenhuisgroep en consulent spirituele zorg Hospice Alkmaar.

 

- Anouk Brack: De verborgen dimensie van leiderschap – evolutie van macht naar kracht

Anouk laat je kennismaken met de door haar ontwikkelde methode die geworteld is in mindfulness, oosterse vechtkunst, leadership embodiment en technieken uit de topsport. Een methode die resulteert in heldere communicatie, daadkrachtig leiderschap en constructieve samenwerking. Ook heel toepasbaar voor persoonlijk leiderschap, leraren, zorgverleners en ouders. Prijs 34,95 (eBook-versie verwacht in de loop van november). Zie hier .

 

Programma: beide auteurs zullen een korte inleiding bij hun boek houden en vragen beantwoorden. De boeken zullen te koop zijn en kunnen gesigneerd worden. Met hapje en drankje. Vrije toegang. Opgave is gewenst: via deze website .

 

* Ad 2 Alle geleide meditaties boek ’Opgroeien en Ontwaken’ zijn op audio te beluisteren

Het boek Opgroeien en Ontwaken kan als paperback en Ebook besteld worden oa bij Rheia uitgeverij (zie kolom rechts). Hier een een inkijk-exemplaar van 25 pgs (pdf) met inhoudsopgave, aanbevelingen, voorwoord en inleiding. Op de Rheia website vind je de geleide meditaties als audio ingesproken (vrij toegankelijk, ze staan op youtube). Als voorbeeld: beluister de meditatie 'de geest laten rusten in de natuurlijke staat' (10 min). Meer informatie ook op deze MAPr site bij Boeken en boek-presentaties, recensies, interviews.

 

* Ad 4 Wat is vergankelijkheid? Mooi persoonlijk filmpje met Irène Kaigetsu Bakker, zen leraar

 

EN VERDER: helder artikel over zen, niet-weten en verlichting als opluchting; boek The less dust the more trust...  nu ook in het Spaans te koop, als A mayor claridad, mayor confianza, participar en el Proyecto Shamatha - meditación y ciencia ! Zie hier  .

 

 ====================

Algemeen, ter info: de Open Meditatiedagen in Bergen en Eenigenburg nh worden meestal in de tweede helft van de maand in maart en september op een zaterdag aangeboden. Het is ook mogelijk een dag te organiseren voor bv jouw groep (minstens 6 mensen), met geleide meditaties, bij het boek 'Opgroeien en Ontwaken' en over het Shamatha Project. Neem contact op via Contact.

_____________________

Bij de MAPr Meditatiedagen beoefenen we met name concentratie-, kalmte-meditatie, gericht op verfijnen van aandacht, mentale en emotionele balans. Shamatha concentratie wordt gezien als onmisbaar complement bij het cultiveren van vipassana contemplatief inzicht en bevrijding. Meditatieleraar en wetenschapper B. Alan Wallace heeft vormen van shamatha, met betrekking tot lichaam, geest, bewustzijn en kwaliteiten van het hart, toegankelijk gemaakt voor beoefening in een universele context. De aandacht-meditaties, de Vier Kwaliteiten van het Hart, en Tonglen, zoals bij MAPr gepresenteerd in integraal perspectief, kunnen een basis van mindfulness en presentie versterken die alle vormen van beoefening ondersteunt. In bredere zin: het zijn oefeningen waar iedereen die (het instrumentarium tot) innerlijke rust, heldere aandacht en een ruimer bewustzijn wil cultiveren, profijt van kan hebben.

HET NIEUWE BOEK IS TE KOOP

- Via Rheia Uitgeverij

- Paperback en eBook

- En via andere boekverkopers